Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím

V Kralupech n. Vltavou vznikne v centru města pěší zóna

18. 12 2013 | Radnice v Kralupech nad Vltavou připravuje rekonstrukci náměstí a vznik pěší zóny. Radní při revitalizaci centra uvažují také o demolici části budovy bývalého městského úřadu, řekl dnes ČTK starosta Petr Holeček (TOP 09). 

Úředníci městského úřadu se přes vánoční svátky budou stěhovat do nové radnice na Palackého náměstí a právě okolí tohoto místa čeká příští rok rekonstrukce. "Máme zatím hrubý projekt na centrum města, detailní části ještě nemáme," řekl Holeček, podle kterého by náměstí a přilehlé ulice měly získat nový povrch. 
    
Mezi novou radnicí a budovou bývalého obilního mlýna, kde se staví vědecko-technický park, by potom měla vzniknout klidová pěší zóna. Na místě však stojí budova bývalého městského úřadu, proto radní uvažují o její částečné demolici. "Jsou tam průchody, které byly kdysi zavřené. Chceme to otevřít a zrekonstruovat, aby z toho vznikla pěší zóna. Předpokládáme, že to bude klidová zóna s lavičkami, zasadíme tam stromy nebo keře, uděláme tam solidní povrch, aby se tam dalo dobře chodit," dodal Holeček. 
    
Rekonstrukce se plánuje také v okolí přilehlého kostela, kde bude položena nová dlažba. Náklady na všechny práce bude město hradit ze svého rozpočtu. Zatím radní na opravy vyčlenili pět milionů korun, další případné náklady bude postupně schvalovat zastupitelstvo. Práce by měly začít na jaře, podle starosty je ale třeba počkat na dokončení hlavních stavebních prací na vědecko-technickém parku, který v blízkosti staví Vysoká škola chemicko-technologická a kde se akademičtí pracovníci a studenti budou zabývat stavební chemií. Dokončení stavby parku bylo naplánováno na červen příštího roku, kvůli technickým problémům byl ale termín prodloužen na konec roku 2014. 
 
zdroj: ČTK

Diskuse

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO