Muzeum historických kočárků

Expozice mělnického muzea se snaží zachytit široké spektrum života v mělnickém regionu jak v minulosti, tak i v současnosti. Muzeum se specializuje na historii výroby kočárků v Čechách a české vinařství.

Regionální muzeum v Mělníku je otevřeno celoročně! Vývoj dětského kočárku je zde zmapován od počátku sériové výroby - od druhé poloviny 19. století do konce šedesátých let 20. století. Jednotlivé exponáty jsou představeny ve stylizovaných dobových interiérech a exteriérech. Expozice je doplněna figurínami, loutkovými kočárky na panenky, dětskými vozítky a houpátky, hračkami a dalšími předměty. Muzeum sídlí v budově bývalého kapucínského kláštera, jehož interiér je zčásti zachován, včetně nástěnných maleb a gotických sklepů. Expozice v hlavní budově muzea nabízí nahlédnutí do historie a tradic Mělnického regionu.

A něco pro dospělé návštěvníky! Muzeum nabízí ochutnávku kvalitních českých vín. Skupiny mohou (po předchozí objednávce na tel. 315 630 936) posedět v původních středověkých sklepích. Jednotlivci mají možnost ochutnat vína v muzejní kavárně. V nabídce bývá až 60 druhů vín. V nabídce jsou převážně vína odrůdová jakostní suchá, ale i vína s přívlastkem, košer vína včetně vína Barrique i vína archivní. Najdete zde vína z Mělníka, Roudnice nad Labem, Litoměřic, Velkých Žernosek, Chrámců. Za příznivé ceny si můžete odvést láhev vína sebou. Muzeum nabízí svých návštěvníkům i příjemné posezení v kavárně nebo na historických hradbách.

V Mělníku můžete dále navštívit kostnici, zámek, soutok Labe a Vltavy, gotický chrám sv. Petra a Pavla, nebo se vydat na nedaleký hrad Kokořín.

http://www.muzeum-melnik.cz/